Janović: U sportsku infrastrukturu uloženo više od milion eura
Nikola Janović

Od početka mandata ove Vlade

Janović: U sportsku infrastrukturu uloženo više od milion eura

Ministarstvo sporta i mladih od početka mandata ove Vlade u sportsku infrastrukturu uložilo je više od milion eura, kazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

On je kazao da je najviše projekata realizovano u Podgorici i da će svi započeti projekti biti završeni do kraja mandata ove Vlade.

"Od 24 opštine u Crnoj Gori u njih 18 Ministarstvo sporta je u posljednje tri godine uložilo značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture. Uloženo je negdje preko milion eura. Za taj novac smo uspjeli da rekonstruišemo i izgradimo 37 terena i školskih sala. Praktično 28 je već završeno a ostali tereni će biti završeni u narednim sedmicama ili do kraja godine. Jako nam je važno da se djeca širom Crne Gore u što boljim uslovima bave sportom", pojašnjava Janović.

Prema njegovim riječima, najviše projekata, njih osam realizovano je u Podgorici, međutim za sada nije bilo projekata u Budvi, Tuzima, Gusinju, Kolašinu, Plavu i Beranama. Dodajući da to ne znači da ih neće biti do kraja mandata ove Vlade ili u narednom mandatu.

"Jako je važno da djeci obezbijedimo što bolje uslove. Smatram da sa svakim eurom koji uložimo u sport doprinosimo zdravlju naših građana, tako da ćemo još dinamičnije nastaviti na tom polju. Procjena je da sve realizovane projekte koristi oko 26.000 učenika, osam hiljada mladih i oko 100 klubova širom Crne Gore", kazao je Janović za Novu M.

Zadovoljan je prvi čovjek crnogorskog sporta odnosom pojedinih lokalnih uprava. Međutim, kakao je istakao, više ga brinu one opštine koje su slabo zainteresovane za realizaciju projekata i to u sopstvenom dvorištu.

"Bio sam u jednoj školi i kada su mi rekli da 40 godina nije ništa uloženo u sportsku salu pitao sam da li ste se obraćali opštini. Odgovorili su mi da jesu, ali su im iz opštine kazali da su njihove ingerencije do kapije. Ako bi smo tako razmišljali svaka škola je ingerencija Ministarstva prosvjete, svaka škola se nalazi na teritoriji neke opštine. Dakle, najmanju ingerenciju ima Ministarstvo sporta ali mi zbog društvene odgovornosti i javnog interesa mi moramo da stvorimo dobre uslove našoj djeci da se na adekvatan način bave sportom i zato apelujem na pojedine opštine da se bolje uključe u razvoj sportske infrastrukture", naveo je Janović.

Kako je kazao, postojeće sportske objekte koriste brojni šampioni, ali i oni koji će biti u budućnosti.

Da i o šampionima država brine pokazuje statistika. Sve ih je više na prijemima kod ministra, a onda kući odlaze sa novčanim nagradama.

"Vlada Crne Gore i Ministarstvo zaista želi da pokaže koliko nam znače svi ti uspjesi sportista koji na najbolji način promovišu našu državu. Reći ću samo da su te novčane nagrade višestruko veće nego u bilo kojoj državi regiona", poručio je Janović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.