Političarka pobjegla iz zatvora kroz prozor stomatološke ordinacije (VIDEO)
Foto: Screenshot

Kolumbija

Političarka pobjegla iz zatvora kroz prozor stomatološke ordinacije (VIDEO)

Prva kolumbijska političarka koja je osuđena na zatvorsku kaznu zbog kupovine glasova, pobjegla je u utorak iz zatvora nakon što joj je dopuštena posjeta stomatologu, piše The Telegraph.

Aida Merlano uspjela je da pobjegne kroz prozor stomatološke ordinacije u Bogoti tako što se pomoću crvenog konopca spustila na ulicu i odjurila na motoru.

Njen bijeg su snimile nadzorne kamere.

Sve je očigledno bilo dobro isplanirano jer je čekala osoba na motoru. Prije nego što su se odvezli, bivša zastupnica je pažljivo stavila kacigu na glavu.

Iz zatvora su poručili kako je istraga u toku i kako je ponuđena nagrada od 50 miliona kolumbijskih pesosa (oko 13.000 eura) za informacije o tome gdje se nalazi Merlano.

Aida Merlano je prošlog mjeseca osuđena na 15 godina zatvora zbog kupovine glasova na parlamentarnim izborima 2018. godine.

Nije poznato zašto joj je dozvoljen odlazak stomatologu, kratkotrajni boravak izvan zatvora obično se dopušta samo u vanrednim situacijama. Tog istoga dana imala je saslušanje na kojem se trebala razmatrati mogućnosti smanjenja izrečene zatvorske kazne.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.