NPCG predstavili turističku ponudu u Novom Sadu: Najveće interesovanje za rafting Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom...
Sa sajma

52. Međunarodni sajam turizma

NPCG predstavili turističku ponudu u Novom Sadu: Najveće interesovanje za rafting Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom...

Nacionalni parkovi Crne Gore predstavili su turističku ponudu pet zaštićenih područja, NP Durmitor, NP Biogradska gora, NP Lovćen, NP Skadarsko jezero i NP Prokletije, na 52. Međunarodnom sajmu turizma koji je organizovan od 3. do 5. oktobra 2019. godine u Novom Sadu.

„Imajući u vidu da su posjetioci iz regiona među najbrojnijim kada je riječ o strukturi posjetilaca u našoj zemlji, i u NPCG, odlučili smo se da i ove godine učestvujemo na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu i predstavimo autentičnu turističku ponudu, kao i mogućnostima aktivnog odmora u prirodi,“ saopštio je direktor JPNPCG Elvir Klica.

„Ovo je prvi sajamski nastup i promocija turističke ponude odmah nakon uspješne turističke sezone koju su Nacionalni parkovi Crne Gore ostvarili ove godine sa ciljem pripreme naredne. Sajam je takođe omogućio i poslovne susrete sa izlagačima, turoperaterima i predstavnicima sektora turizma iz regiona i inostranstva,‟ dodao je Klica.

Posjetioci Sajma posebno su bili zainteresovani za rafting rijekom Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, pješačke, planinarske i biciklističke staze, obilazak planinskih jezera, posmatranje ptica i sportsko-rekreativni ribolov, kao i da korišćenjem specijalizovanih naočara,  virtuelnim šetnjama, posjete nacionalne parkove. 

sajamNoviSad

JPNPCG će, najavljuju, i u narednom periodu, kako samostalno, tako i u saradnji sa NTO CG i turističkom privredom Crne Gore, učestvovati na najznačajnijim turističkim sajmovima u cilju promocije aktivnog odmora zasnovanog na boravku u prirodi i u kontinuitetu raditi na jačanju prepoznatljivosti najznačajnijih vrijednosti svih pet nacionalnih parkova na domaćem i međunarodnom tržištu.

Podsjećaju da je NPCG do kraja septembra posjetilo 530.000 turista što je za 28% više u odnosu na isti period prošle godine.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore dobilo je Zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma 2017. godine na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.