Orden psu Američke tajne službe za hrabrost u zaštiti predsjednika Obame

Orden psu Američke tajne službe za hrabrost u zaštiti predsjednika Obame

Penzionisani pas Američke tajne službe, koji je pomogao u zaštiti bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame u Bijeloj kući, nagrađen je u Britaniji zbog svoje hrabrosti.

Predstavnici veterinarske dobrotvorne organizacije PDSA predali su orden zasluga psu Uraganu, prenio je AP. 

Pas je na svečanu ceremoniju došao u pratnji dresera Maršala Mirarčija.

Direktorka PDSA Džen Mekluglin, izjavila je da je Uragan imao „zaista izvanrednu karijeru“ i da je „djelovao i van službene dužnosti kada je uljez pokušao da uđe u Bijelu kuću“.

Mekluglin je rekla da uprkos pretrpljenom napadu, belgijski ovčar Uragan, nikada nije posustao na dužnosti.

Program dodjele nagrada počeo je 2014. godine, a Uragan je 31. laureat.

Tanjug/Rts

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.