Nikšićanin osumnjičen za ubistvo u Bileći od prije tri godine
Foto:Nezavisne

Nikšićanin osumnjičen za ubistvo u Bileći od prije tri godine

Protiv Zorana Orbovića iz Nikšića MUP RS podnio je dopunu izvještaja Republičkom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je 2016. godine ubio Petra Bajčetića, vlasnika kafe-bara "NN" u Bileći, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Za njim traga policija, jer je trenutno nedostupan organima gonjenja u Republici Srpskoj i BiH.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, navodeći inicijale, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet podnijeli su u petak Republičkom javnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv Nikšićanina, kojeg sumnjiče za ubistvo koje je počino kao član kriminalnog udruženja.

"Z.O. se sumnjiči da je uz prethodni dogovor sa M.V., Đ.R., S.D., G.B. i D.Š., zajedno sa osumnjičenim M.V., 19. septembra 2016. godine oko 20.40 u Ulici Alekse Šantića bb u Bileći ubio Petra Bajčetića, pucajući u njega iz vatrenog oružja i nanijevši mu povrede u predjelu glave, usljed kojih je preminuo", ističe se u saopštenju.

Kako saznaju Nezavisne, radi se o Miljanu Vujoviću, kojem je nedavno počelo suđenje zbog ovog ubistva u banjalučkom Okružnom sudu, a terete ga da je organizovao zločinačku grupu te osmislio plan otmice i likvidacije Bajčetića. Članovi te grupe su i Đorđe Radmilović, Srđan Denda i Gavrilo Bjelica, koji su već osuđeni.

Radmilović je osuđen na 16 mjeseci, Denda na 13 mjeseci zatvora, dok je Bjelica kao član grupe osuđen na godinu dana, a na šest mjeseci zatvora osuđen je i bivši policajac Šarenac, koji je nakon ubistva pomogao Vujoviću u uklanjanju tragova i sakrivanju vozila.

Bajčetića su napadači kobnog dana u Bileći sačekali ispred njegove zgrade.

Kad je izašao, pokušali su da ga silom uguraju u vozilo, ali se on opirao, pri čemu je jedan od osumnjičenih ispalio hitac iz oružja i ubio ga.

Napadači su tada pobjegli golfom pet, koji su zapalili u blizini Bileće.

Šarenac je nakon zločina sakrio Vujovićev audi A6 u naselju Bregovi, kod Trebinja, gdje je i pronađen.

U ovom slučaju, osim Orbovića za kojim policija traga, svi učesnici grupe su već osuđeni, jedino je protiv Vujovića postupak u toku i njemu je počelo suđenje krajem septembra.

On je nakon zločina skoro dvije godine bio u bjekstvu, a otkriven je u junu prošle godine u Srbiji s krivotvorenim dokumentima Hrvatske i Švajcarske.

Nezavisne

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.