Indija: Slučajno oborili svoj helikopter
ilustracija

Indija: Slučajno oborili svoj helikopter

Indijsko ratno vazduhoplovstvo saopštilo je danas da je, krajem februara, slučajno oborilo jedan od svojih helikoptera tokom okršaja sa pakistanskim borbenim avionima nad dijelom Kašmira koji je pod kontrolom Indije.

Šef vazduhoplovnih snaga Indije Rakeš Sing Baduria je incident nazvao "velikom greškom".

On je dodao da je ratno vazduhoplovstvo završilo istragu i da je pokrenut postupak protiv dvojice oficira, prenosi AP.

Sve se odigralo 27. februara, a tom prilikom poginulo je šest pripadnika ratnog vazduhoplovstva.

Indijska novinska agencija tada raketa zemlja-vazduh oborila letjelicu Mi-17 u Kašmiru.

Indija je saopštila da su njeni borbeni avioni pogodili vojni kamp na brdu Balakot u unutrašnjosti Pakistana 26. februara.

U saopštenju se navodi da su u kampu bili članovi ekstremističke grupe odgovorne za samoubilački napad automobilom bombom, u kojem je poginulo 40 indijskih vojnika.

Pakistan je naveo da je ratno vazduhoplovstvo te zemlje dan kasnije u vazdušnom sukobu oborilo indijski borbeni avion i zarobilo pilota, koji je kasnije pušten.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.