Donatorsko veče za prikupljanje sredstava za ultrazvuk u Domu zdravlja
Tivat

Donatorsko veče za prikupljanje sredstava za ultrazvuk u Domu zdravlja

Donatorsko veče na kojem će biti prikupljana sredstva za nabavku novog ultrazvučnog aparata za ginekološku ambulantu u Domu zdravlja Tivat biće održano u utorak, 8. oktobra u 20 časova, u Atrijumu Buća Luković, na inicijativu predsjednika Opštine Tivat dr Siniše Kusovca.

"Doniranje sredstava će biti omogućeno kroz aukcijsku kupovinu izloženih likovnih radova na temu „Majka i dijete“ autora učenika tivatskih osnovnih pkola, Muzičke škole, SMŠ Mladost i vrtića „Bambi“. Pored aukcije biće otvoren žiro-račun za uplatu sredstava za zvanice koje ne budu u prilici da prisustvuju događaju, ali i za druge dobrotvore, prijatelje grada, djece, zdravlja i budućnosti uopšte", saopšteno je iz Opštine Tivat.

Nabavkom najsavremenijeg ultrazvučnog aparata biće značajno unaprijeđen rad Savjetovališta za reproduktivno zdravlje i trudnice Doma zdravlja.

„Namjera je da unaprijedimo brigu o budućim majkama a time i najmlađima. Planirali smo zabavno donatrosko veče u čemu su nam mnogo pomogli učenici. U Ime Opštine posebno im se zahvaljujem, kao i direktorima obrazovnih ustanova što su omogućili da u saradnji sa profesorima likovne umjetnosti i vaspitačima za kratko vrijeme djeca naslikaju radove“, saopštila je sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja mr Darka Ognjanović.

Ona je pozvala sve građane, preduzetnike, poslovne ljude i one koji imaju mogućnosti da pomognu rad Savjetovališta, da učestvuju u akciji i da, uz sredstva Opštine Tivat, podrže nabavku aparata vrijednog 50 hiljada eura.

Dodatne informacije su dostupne u kabinetu predsjednika Opštine, sekretarijatu za mlade, sport i socijalna pitanja, a incijativa za akciju je krenula dr Julije Samardžić i Doma zdravlja.

Ginekološka ambulanta DZ Tivat nedjeljno prihvati do stotinu žena a ukupan broj registrovanih korisnica usluga je više od četiri hiljade.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.