Odluka Vlade: Lakićević Đuranović isključena iz radnih grupa
Lakićević Đuranović

Odluka Vlade: Lakićević Đuranović isključena iz radnih grupa

Vlada je na predlog Kancelarije za evropske integracije donijela odluke o izmjenama odluka o obrazovanju radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koje se odnose na pregovaračka poglavlja 2 – Sloboda kretanja radnika i 13 – Ribarstvo.

Odlukama je, među ostalim, razriješena članica ovih radnih grupa Bojana Lakićević – Đuranović, usljed izdavanja suspenzivnog naloga od strane Univerziteta Crne Gore, koji ju je prethodno predložio za članstvo u radnim grupama, saopšteno je iz Vlade.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici, optužni predlog protiv vanredne profesorice Pravnog fakulteta Bojane Lakićević Đuranović zbog krivičnog djela povreda moralnih prava autora i interpretatora.

Lakićević Đuranović je optužena zbog sumnje da je plagirala specijalistički rad studenta kojem je bila mentor. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.