Rekonstruisan vrtić “Osmijeh” sa TIKA-om, Šehović najavio 7 novih vrtića
Foto:MP

Vrijednost radova oko 60 000 eura

Rekonstruisan vrtić “Osmijeh” sa TIKA-om, Šehović najavio 7 novih vrtića

Rekonstrukcija vrtića “Osmijeh” koji funkcioniše u sklopu predškolske ustanove “Ljubica Popović” danas je svečano obilježna u prisustvu ministra prosvjete dr Damira Šehovića i ministra sporta i mladih Turske Mehmeta Kasapoglua. Rekonstrukcija je rađena sa Turskom razvojnom agencijom TIKA, a vrijednost radova bila je oko 60 000 eura, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Na ovom objektu rađena je adaptacija Objekta i opremanje inventarom, ali i uređenje dvorišta.

“U kontinuitetu radimo na poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama. Ovaj objekat je značajno unaprijeđen, a sa TIKA-om se već definišu prioriteti za narednu godinu” rekao je ministar Damir Šehović.

Istakao je takođe planove Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete u vezi sa predškolskim ustanovama:

“Počela je gradnja vrtića u Rožajama, a plan je da počne gradnja još tri vrtića ove godine i sva četiri su ukupne vrijednosti oko 6,5 miliona eura. Takođe, u finalnoj fazi smo pripreme za potpisivanje aranžmana sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još 7 novih vrtića i to u: City kvartu, Zlatici, Tuškom putu, Starom aerodromu, te Beranama, Bijelom Polju i Plavu, ukupne vrijednosti ne manje od 15 miliona.".

1101

Turski ministar Kasapoglu je rekao da rade sve kako bi još više učvrstili odnose između te zemlje i Crne Gore, koje imaju intenzivnu saradnju.

"Danas iza sebe imamo objekat u kome su uslovi za boravak poboljšani. Iskreno se zahvaljujem ministru Šehoviću. Djeca su budućnost i TIKA je to prepoznala, te sam siguran da ćemo dalje unapređivati saradnju”, kazao je on.

11

Samo tokom 2018. godine sa TIKA-om su rekonstruisana 4 obrazovna objekta, podsjetili su iz Šehovićevog resora.

 TIKA je od 2007. godine samo u oblast obrazovanja u Crnoj Gori uložila oko 4 miliona eura. Današnjem obilježavanju rekonstrukcije prisustvovao je i koordinator TIKA-e za Crnu Goru Muhamed Unal i ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozun.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.