Počeo sa radom novi kadrovski informacioni sistem u Ministarstvu odbrane i VCG
Foto: MOD

Počeo sa radom novi kadrovski informacioni sistem u Ministarstvu odbrane i VCG

“KAIS" novi je kadrovski informacioni sistem u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore. Obezbijediće kvalitetnije sprovođenje “Strategije upravljanja ljudskim resursima u MO i VCG” i akcionih planova.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, to podrazumijeva efikasnije planiranje, organizovanje, realizaciju i kontrolu, kao i dobijanje pravovremenih, pouzdanih izvještaja i informacija o stanju i statusu kadra.

Postojeća rješenja za evidenciju ljudskih resursa bila su zastarjela i nisu mogla da odgovore savremenim zahtjevima. Podaci su se unosili preko prenosnih medija (poput CD-a), što je stvaralo bezbjednosne izazove po pitanju zaštite informacija i kontrole pristupa sistemu. 

Novi sistem funkcionisaće kroz zatvorenu informaciono-komunikacionu mrežu, čemu će pristup imati samo ovlašćeni pripadnici MO i VCG, sa kontrolisanih službenih računara i iz službenih prostorija. 

"Svemu tome prethodila je gotovo godina intenzivnog i zahtjevnog rada, koji je, između ostalog, podrazumijevao prenošenje i ažuriranje podataka sa starog sistema, kao i unošenje novih zakonskih i podzakonskih rješenja. U narednom periodu Ministarstvo odbrane sistem će poboljšavati u skladu sa potrebama Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore", navodi se u saopštenju MOD-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.