Ovo je najnoviji papamobil (FOTO)
Foto: ABC Coachworks promo

Ovo je najnoviji papamobil (FOTO)

Nakon što su proteklih godina na svjetskim turnejama pape Franja papamobile "glumili" FIAT 500L, Dacia Logan, Škoda Rapid i Kia Soul, sada se u ulozi prevoznog sredstva poglavara Rimokatoličke crkve našao i jedan Nissan.

Tokom svoje posjete ostrvu Mauricijus u Indijskom okeanu, papa Franjo je koristio modifikovani pik-ap Nissan NP300 sa otvorenom platformom.

Automobil je za potrebe vožnje pape i susreta sa vjernicima po ostrvu preuredila firma ABC Coachworks, tako što je zadnji dio pik-apa nadograđen specijalnom konstrukcijom u koju je smještena papska fotelja.

544726495d95c011734c3356328388v4big

Foto: ABC Coachworks promo

Pozadi su instalirane i stepenice kako bi se papa lakše popeo na platformu. Inače, firma ABC Coachworks poznata je po modifikacijama vozila za policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, kao i po izradi autobuskih karoserija.

Papa Franjo stekao je reputaciju "skromnog pape" kada je pre nekoliko godina kritikovao katoličke crkvene velikodostojnike zbog korišćenja luksuznih limuzina.

83474985d95c01198c16093690490v4big

Foto: ABC Coachworks promo

Zato on, simbolično, koristi manje glamurozna vozila prilikom posjeta vernicima širom svijeta, među kojima su bili jeftini modeli marki Dacia, Kia i Škoda, ali i kragujevački FIAT 500L, u kome se vozio tokom posjete Sjedinjenim Državama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.