Kosti joj se na leđima izbočile dok je rađala (FOTO)
Foto: Printscreen

Kosti joj se na leđima izbočile dok je rađala (FOTO)

Nevjerojatna slika žene koja rađa naslonjena na krevet obišla je svijet. Podijelio je na Fejsbuk stranici američki Centar za pomoć tokom trudnoće, porođaja i postporođajnog doba Tangi Birth Services. Na njoj se vidi koliko su se kosti pomjerile na ženinim leđima dok je rađala.

Prenosimo njihov post u cjelosti:

"Vidite li izbočenje na donjem dijelu njenih leđa? To je Michaelisov romb.

Tokom drugog porođajnog doba, kombinacija kostiju, uključujući ukrštenu kost se zapravo pomiče unazad i tako povećava promjer zdjelice.

To se u porodništvu zove otvaranje leđa. To je potpuno normalno i važan je dio fiziološkog poroda jer omogućuje bebi maksimalnu količinu mjesta da se okrene dok traže put da izađu na ovaj svijet.

Kako biste postigli otvaranje leđa potrebno je porodilju staviti u aktivne položaje za porođaj u kojima su uspravljene i nagnute prema naprijed.

Totalno cool, zar ne!

I dok se vaša zdjelica širi, bebina glava se oblikuje - mijenja oblik kako bi stala između kostiju zdjelice!

Vaše tijelo je napravljeno za to! I vaše tijelo i vaša beba radite zajedno!

Porođaj nije nešto čega se treba bojati... to je nešto što treba razumjeti!"

Vanessa Barnes, čiju sliku su podijelili ispričala je da joj je muž rekao za kosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.