Uhapšen osumnjičeni za ubistvo

Vučkovića oko sat čekao u ulici i pucao mu s leđa, pronađena i odjeća koju je nosio u noći ubistva (FOTO)

Uprava policije rasvijetlila je ubistvo Branka Vučkovića (33), koje se prije osam dana dogodilo u Podgorici.Uhapšen je B.N. iz Podgorice koji je osumnjičen za ubistvo Vukčevića, saopštio je načelnik Centra za bezbjednost Milorad Pavićević.

Pavićević je na pres konferenciji povodom ubistva Vučkovića, počinjenog 25. septembra u Podgorici, kazao da je policija preduzimajući operativne i druge mjere u srijedu identifikovala i uhapsila B.N.

Tokom istrage, pojasnio je Pavićević, policija je došla do saznanja da je osumnjičeni, unaprijed poznavajući navike oštećenog, oko sat čekao u ulici Oktobrske revolucije kako bi izvršio to krivično djelo.

„Kada je uočio B.V. koji je parkirao motocikl, B.N. mu je prišao sa leđa i pucao u njega“, rekao je Pavićević.

B.N. je, kako je rekao Pavićević, tokom izvršenja krivičnog djela nosio tamnu garderobu i kačket, planirajći da tako ostane neotkriven

„Pretresi više lokacija u Podgorici rezultirali su pronalskom droge, veće količine municije, oružja, eksplozivnih sredstava, materija u ilegalnom posjedu, kao i gardarobe koje je B.N. koristio prilikom ubistva“, istakao je Pavićević.

15 

Foto:Uprava policije

Prema njegovim riječima, sve je to stvorilo materijane pretpostavke da se B.N. uhapsi zbog ubistva, nedozvoljenog držanja eksplozivnih materija i neovlašće proizvodnje držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

„Svi oduzeti predmeti biće forenzički vještačeni“, rekao je Pavićević.

On je pojasnio da su pozadina ubistva kriminalne aktivnosti izvršioca i oštećenog, a sam motiv ubistva ostaje da se konkretizuje u toku postupka.

„U dijelu same pozadine krivičnog djela treba istaći da je pretresima stana koje je koristio oštećeni pronađeno oko sto grama opojne droge heroin, oko 300 grama smjese sa tragovima te droge i vaga za precizno mjerenje“, kazao je Pavićević.

Prema njegovim riječima, pretresima kod osumnjičenog, osim oružja, pronađeni su narkotici koji su bili namijenjeni uličnoj distribuciji.

„Iz navedenog se može zaključiti o kakvom profilu osoba se radi, jer su i jedan i drugi interesanti policiji sa aspekta raličitih vidova kriminaliteta“, rekao je Pavićević.

On je naveo da je B.N. u srijedu uhapšen i zadržan po nalogu nadležnog tužioca, a da je danas, nakon saslušanja kod sudije za istragu, sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.

Državni tužilac Višeg državnog tužilaštva Zoran Vučinić rekao je da je osumnjičenom određeno tužilačko zadržavanje i da mu je sudija za istrage Višeg suda odredio pritvor.

Kako je danas saopšteno, prilikom pretresa objekata na 4 lokacije u Podgorici koje je koristio osumnjičeni, oduzeto je sljedeće:


-Eksploziv (36 pakovanja ukupne težine oko 5kg)
-Ručna bomba M75
-2 puške (1 automatska puška cal.7,62mm sa dva magacina-okvira za municiju i jedna puška nepoznate marke i kalibra)
-3 pištolja i revolver
-2 zatvarača od puške
-4 magacina-okvira za municiju za pištolje različitih modela
-669 komada puščane i pištoljske municije različitog kalibra
-Novac u apoenima od 50 i 100 e u iznosu od 1800e
-Dva PVC pakovanja opojne droge marihuana ukupne težine 100grama
-Vaga za precizno mjerenje
-10 mobilnih telefona
-Garderoba (trenerka-gornji i donji dio i ručna torbica koju je osumnjičeni nosio prilikom izvršenja Krivičnog djela)

Podsjetimo Vučković je, 26. septembra preminuo u Kliničkom centru Crne Gore od posljedica ranjavanja. 

Izvor: Mina/Kodex 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.