Foto: Skupština CG

Brajović sa delegacijom iz Slovenije

"U narednom periodu raditi na jačanju ekonomskih veza"

Predsjednik Skupštine se sastao sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije.

"Slovenija je jedan od važnijih investora u Crnoj Gori, a odlični odnosi dva parlamenta treba u narednom periodu staviti u svrhu dodatnog jačanja ekonomskih veza", kazao je Brajović prilikom susreta sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije.

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta predsjednika, Brajović je izrazio zadovoljstvo sjajnim odnosima između Crne Gore i Slovenije, te bogatom saradnjom između dvije zemlje u različitim oblastima, kojoj doprinosi i redovna parlamentarna saradnja na svim nivoima.

Predsjednik se zahvalio za svu podršku koju Slovenija pruža na putu integracije u Evropsku uniju i naglasio važnost poštovanja pojedinačnih postignuća država kandidata.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Matjaž Nemec je potvrdio operedjeljenje Slovenije da se u pogledu integracionog procesa u potpunosti poštuje princip regate i naglasio da je Slovenija ponosna na sva postignuća Crne Gore na ovom polju, kao i zbog činjenice da smo ostvarili članstvo u NATO-u. Dodao je da je za Sloveniju Crna Gora faktor stabilnosti u regionu, te istakao da je Slovenija najbolji promoter ovog regiona u EU.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o političkoj situaciji u Crnoj Gori, Sloveniji i regionu.

Sastanku su prisustvovali i članovi delegacije Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije, poslanici Monika Gregorčić i Nik Prebil i ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.