Jovićević dobio snimak
Foto: Screenshot

Istragom utvrđeno da je snimak značajno dorađen u montaži

Jovićević dobio snimak "koverte" oktobra 2016.

Istragom je nepobitno utvrđeno da je snimak Slavoljuba Stijepovića kako uzima kovertu prije promocije DPS-a u Zeti, a koji je Knežević objavio godinu kasnije, značajno dorađen u montaži, piše Pobjeda.

Kako navode, osnovna činjenica o primopredaji koverte je autentična, ali cjelokupan snimak, prije ,,tehničke obrade“, sadrži i sekvence kako Knežević provjerava ugao kamere, izvodi tonsku probu...

Prema pisanju Pobjede, postojanju snimka na kojem se pojavljuje Stijepović, osim Kneževića, znale su još samo dvije osobe iz Atlas grupacije, a snimak je bio u Kneževićevom telefonu.

Kako dalje navode, istragom je utvrđeno da su neke Kneževićeve osobe od povjerenja – Vlatko Rašović i Dražen Vujisić – uspjeli da se, znajući šifru Kneževićevog mobilnog telefona, dočepaju snimka.

I to baš kada je počela da se zahuktava priča oko poslovanja Atlas banke. Krajem oktobra 2016. Knežević je pošao, u svojstvu građanina, u Specijalno tužilaštvo na, kako se to kaže, informativni razgovor sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

Kod vozača Rašovića ostavio je torbu u kojoj su bili telefoni. Očito da je i ljude oko Kneževića počela da hvata panika kada se pojavila ,,opasnost Katnić“, navodi Pobjeda, pa je Rašović, prebirajući po mobilnom šefa Atlas grupe, otkrio snimak.

Presnimio ga je na svoj telefon, poslao kopiju svom kolegi Vujisiću, da bi, kako su smatrali, imali ,,adute ako nešto pođe po zlu“.

Ne mnogo kasnije, moguće početkom novembra 2016. godine, Rašović je, prema pisanju ovog lista, proslijedio snimak i Andriji Jovićeviću, svom nekadašnjem šefu a tadašnjem prijatelju sa kojim je, iza leđa Kneževića, održavao stalne kontakte.

Zanimljivo je da Jovićević, koji je inače blizak sa pojedinim liderima crnogorske opozicije, nije zloupotrijebio ni kumstvo sa Kneževićem, niti prijateljstvo sa Rašovićem, piše Pobjeda, pa dalje – makar koliko sada istraga pokazuje – distribuirao snimak na kojem se pojavljuje Stijepović.

Prepušteno je da aferu ,,koverta“ otvori ipak Duško Knežević. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.