Punjene lepinje uvijek dobrodošle na trpezi (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

Punjene lepinje uvijek dobrodošle na trpezi (VIDEO)

Ukusne lepinje uviek su dobrodošle na trpezi.

Potrebno je:

200 ml mlijeka;

350 g brašna;

malo ulja;

soli;

15 g svježeg kvasca;

1 manji praziluk ili mladi luk;

100 g sira;

100 g maslaca;

U mlakom mlijeku rastvoriti kvasac, dodati kašičicu šečera, malo ulja, brašno i na kraju so.

Zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti da odstoji 20 minuta, pa ga premijesiti. Podmazati sto uljem, pa istresti tijesto na sto. Podijeliti na osam loptica. Svaku lopticu malo premijesiti i rukama razvući na stolu što tanje i premazati maslacem. Luk isjeckati veoma sitno i izmiješati sa sirom.

U svaku razvučenu lopticu staviti sir i luk i preklopiti sa svih strana. Tako uraditi sa četiri loptice. Ostale četiri takođe razvijati i tanjiti rukama i mazati maslacem, ali u sredinu staviti već preklopljenu punu lopticu, pa nju preklopiti sa ovom razvučenom.

Ostaviti opet da odstoji, malo ih premazati maslacem, pa ih rastanjiti i staviti u podmazan pleh.

Pokriti i ostaviti da stoji 15 minuta, pa peći na 220 stepeni Celzijusovih oko 25 minuta. Pokriti krpom 10 minuta.

Bakina kuhinja

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.