Nevrijeme stiglo na Jadran: Kod Istre 20.000 munja, poplavljen Zagreb (VIDEO)
Foto: Facebook

Nevrijeme stiglo na Jadran: Kod Istre 20.000 munja, poplavljen Zagreb (VIDEO)

Za samo dva sata nevrijeme iz Italije proširilo se na sjeverni Jadran i Gorski kotar, a samo na moru kod Istre je zabilježeno 20.000 munja.

Oblaci sa grmljavinom kreću se prema širem obalskom području, stoga se u Hrvatskoj očekuje pravo nevrijeme koje stiže sa zapada, javio je portal Istramet.

Za cijelu zemlju je, kako se navodi, izdat žuti meteo-alarm upozorenja koje označava stanje pripravnosti na potencijalne opasnosti koje donosi nevrijeme.

Snažno nevreme i olujni vetar su u poslepodnevnim satima zahvatili i Zagreb, a pojedini delovi grada su poplavljeni.

U Starigradu i Paklenici je usled jakog pljuska za samo dva sata palo skoro 50 litara kiše po kvadratnom metru, a u pojedinim delovima zemlje bilo je i bujica.

Obilna kiša zahvatila je i Zadar i širu okolinu. Oluje su pogodile i Istru i Kvarner. Padala je obilna kiša, a munje su parale nebo. Posebno je jaka oluja bila u Rovinju, a u Vodnjanu su bujice poplavile ulice.

Nevrijeme se u Hrvatskoj očekuje i u četvrtak, posebno na Jadranu.

Pritom postoji opasnost od lokalnih i bujičnih poplava.

Naoblačenje iz sjevernih i zapadnih predjela sutra ujutru će se proširiti na centralne, a prije podne i na ostale krajeve Srbije, uslovljavajući osjetan pad temperature, kišu i pljuskove, a u južnim i jugoistočnim krajevima ponegdje i grmljavinu.

Najniža temperatura kretaće se od 10 do 15 stepeni, a najviša od 14 stepeni na sjeverozapadu do 24 na istoku i jugu.

Vjetar će biti umeren i jak, severozapadni, samo još ujutro na istoku i jugu slab i umeren, južni i jugozapadni.

Posle podne, uveče i tokom noći u većini predjela postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, najprije na sjeverozapadu uz slabljenje vjetra.

Tokom noći na visokim planinama očekuje se kratkotrajna pojava snijega.

U Beogradu će biti oblačno i osjetno hladnije, povremeno s kišom i pljuskovima.

Vjetar će biti umjeren, povremeno i jak, sjeverozapadni.

Temperatura bez većeg kolebanja od 14 do 16 stepeni, a uveče prestanak padavina, a tokom noći postepeno smanjenje oblačnosti uz slabljenje vjetra.

U narednih sedam dana tokom dana će biti hladno, umjereno oblačno i uglavnom suvo, samo u subotu, utorak i četvrtak oblačno i mjestimično sa kišom.

Krajem perioda očekuje se porast temperature.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.