Cetinjanin uhapšen na Debelom brijegu: Osuđen zbog krađe u Italiji preko 2000 naočara vrijednosti od oko 127.000 eura
ilustracija

Cetinjanin uhapšen na Debelom brijegu: Osuđen zbog krađe u Italiji preko 2000 naočara vrijednosti od oko 127.000 eura

Na Debelom brijegu uhapšen je Cetinjanin Zoran R. (43), zbog dvije provalne krađe na području Trsta i raspisanog takozvanog Evropskog naloga za hapšenje od strane Italije, javili su hrvatski mediji.

Njemu su lisice na ruke stavljene pri pokušaju ulaska u Hrvatsku, preko graničnog prijelaza Karasovići.

Portparol Županijskog suda u Dubrovniku, sudija Pero Miloglav kazao kako je Zoran R. taksista sa prebivalištem u Cetinju, a da je nalog za hapšenje raspisan zbog nastavka izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od dvije godine, piše Dubrovački vjesnik.

Ta kazna mu je izrečena još 2013. godine, od strane Žalbenog suda u Trstu.

Prema dostupnim podacima, Cetinjanin je već odslužio manji dio kazne, a traži se zbog odsluženja preostalih godinu i sedam mjeseci zatvora. Prema potvrđenoj presudi, on je sa više saučesnika prvu provalu počinio oktobra 2010. godine: iz jedne su optičarske radnje ukrali 870 eura ‘keša’ i dva čeka od 500 eura, te čak 2.180 sunčanih naočara procijenjenih na ukupno 127.000 eura. Plijen druge provale, počinjene zajedno s pomagačima u decembru 2011. godine bio je takođe ‘u naturi’: ukrali su 250 torbi, procijenjenih na 60 hiljada eura.

Dubrovački vjesnik nezavnično saznajemo da je, nakon pet mjeseci istražnog zatvora u Trstu, pobjegao iz Italije u Crnu Goru gdje se,navodno, bavio taksiranjem.

Nakon hapšenja na Debelom brijegu i privođenja sudiji za istrage, određen mu je ekstradicioni zatvor koji će trajati do predaje pravosudnim organima Republike Italije.

Kako se navodi, Cetinjanin se protivio izručenju, tako da će o predaji državi- tražiteljici odlučiti Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.