Bijelo Polje: Kažnjeni sa 4.000 eura zbog prodaje lažne
Bijelo Polje

Oduzeta roba vrijednosti 637 eura

Bijelo Polje: Kažnjeni sa 4.000 eura zbog prodaje lažne "Nike" opreme i "Chanel" torbica

Tržišna ispekcija je u Bijelom Polju zbog povrede žiga brendova "Nike" i "Chanel" oduzela robu vrijednost 637 eura i izrekla novčane kazne u iznosu od 4 hiljade eura.

Tržišna inspekcija, uspješno je sprovela aktivnosti u okviru kampanje pod nazivom "Dani zajedničke akcije" koja predviđa kontrolu primjene propisa koji regulišu zaštitu prava intelektualne svojine, u saradnji sa inspektorima Uprave policije.

U skladu sa Zakonom o žigu, izvršeno je ukupno šest kontrola kod privrednih subjekata na području Opštine Bijelo Polje, koji se bave prometom tekstila i obuće kao i drugih roba čijim prometom se mogu povrijediti prava intelektualne svojine.

"Kod dva subjekta nadzora utvrđene su nepravilnosti vezane za povredu žiga robne marke ,,Nike" i ,,Chanel“. Zbog utvrđenih nepravilnosti, preduzeta je mjera oduzimanja robe u ukupnoj vrijednosti od 637 eura, a za učinjeni prekršaj na osnovu Zakona o žigu izdata su 4 prekršajna naloga i to: pravnim licima u iznosu od 3000 eura  i odgovornim licima u iznosu od 1000 eura.", kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove.

GetImage

Foto:UIP

Zastupnici nosioca prava žiga robnih marki ,,Nike" i ,,Chanel“ obaviješteni su kako bi isti pokrenuli postupak kod nadležnog suda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.