Nuhodžić: Pouzdan smo partner zemljama EU i NATO-a u borbi protiv bezbjednosnih izazova
Mevludin Nuhodžić

Nuhodžić: Pouzdan smo partner zemljama EU i NATO-a u borbi protiv bezbjednosnih izazova

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović, danas su, u susret 2. oktobru - Danu unutrašnjih poslova, u Vili Gorica, upriličili sastanak sa rezidentnim ambasadorima zemalja članica EU i NATO, zemalja regiona i predstavnicima međunarodnih organizacija.

"Ispunjavajući jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta, punopravno članstvo u Evropsku uniju, nastavili smo sa posvećenim pristupom unapređenju sistema u cilju dostizanja najviših evropskih standarda", saopštio je ministar Nuhodžić.

Istakao je da je uspješno sprovođenje aktivnosti definisanih strateškim dokumentima za pregovaračka poglavlja 23 i 24 važno za ukupan pregovorački proces, i dodao da se preporuke i smjernice međunarodnih partnera pažljivo analiziraju, kako bi adekvatno odgovorili bezbjednosnim izazovima koji predstoje našoj zemlji, naročito u oblastima koje se odnose na trgovinu ljudima, pranje novca, finansijske istrage i oduzimanje imovine stečene kriminalom.

48825621243e5655a09aco

U tom svjetlu, istakao je da će se dalje jačanje kapaciteta temeljiti na primjerima najboljih praksi zemalja članica EU i NATO-a, te da postoji prostor da se u ovim oblastima buduća saradnja učini još intenzivnijom i uspješnijom.

Ministar je iskazao zadovoljstvo što su zajedničke inicijative doprinijele stvaranju ambijenta koji je omogućio efikasniju saradnju na regionalnom i međunarodnom planu i uputio izraze zahvalnosti na značajnoj ekspertskoj i tehničkoj podršci koju partnerske službe pružaju u realizaciji obaveza na evropskom putu, ali i na prijateljskom odnosu koji je stvoren tokom prethodnih godina.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je ovom prilikom saopštio da je jačanjem međusobne saradnje na svim nivoima, a posebno operativnom, stvorena mogućnost za adekvatan odgovor svim bezbjednosnim izazovima. Informisao je da su aktivne četiri međunarodne istrage, a brojne koordinirane međunarodne policijske operacije sa proaktivnim učešćem crnogorske policije dovele su do hapšenja vođa i članova kriminalnih grupa i značajne zaplijene narkotika.

Na sastanku je konstatovano da su MUP i Uprava policije ostvarili značajne rezultate u prethodnom periodu i bili posvećeni unapređenju borbe protiv izazova koji imaju globalni karakter, kao što su migracije, terorizam, organizovani kriminal, a u cilju dostizanja međunarodnih standarda na integracionom putu Crne Gore.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.