Njemačka: Pronađen u stanu skelet penzionera koji je umro prije osam godina
Foto: Bild

Za to niko nije znao sve dok nije izbio požar u zgradi

Njemačka: Pronađen u stanu skelet penzionera koji je umro prije osam godina

Posmrtni ostaci penzionera iz njemačkog Sendena pronađeni su osam godina nakon smrti u njegovoj kući.

Prema pisanju Bilda, Heinz H. je živio sam na području Sendena, u blizini njemačkog Munstera. Preminuo je u svom domu 2011. godine i niko osam godina to nije primijetio.

Prije deset dana u sedmospratnici je izbio požar i vatrogasci su zatražili evakuaciju stanara. Nakon što niko nije otvarao vrata stana na drugom spratu, vatrogasci su provalili u stan.

Tamo su pronašli skelet njemačkog penzionera. Ustanovili su i da je od gladi umro i njegov pas. Istragom je utvrđeno da je Heinz umro prije osam godina.

Policija je istraživala kako niko nije primijetio da je čovjek preminuo. Istragom je utvrđeno da su računi automatski plaćani, na osnovu dogovora sa bankom.

"Ranije sam ga viđala kako šeta psa vani. Zabrinula sam se kad ga nijesam kasnije viđala ali to nikoga nije zanimalo. Bilo je i smrad kada sam prolazila pored njegovih vrata. Poštansko sanduče je bilo puno. Zvala sam i zdravstveno osiguranje ali su mi rekli da mi ne mogu ništa reći zbog zaštite ličnih podataka. Kontaktirala sam i vlasnika zgrade", ispričala je komšinica Angelika H.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.