Počeli radovi na elektro mreži auto-puta
Foto: Infobiro

Rok za završetak posla kraj septembra naredne godine

Počeli radovi na elektro mreži auto-puta

Kompanije Novi Volvoks i Elektro tim juče su počeli izgradnju elektro mreže prioritetne dionice auto-puta Bar Boljare od Smokovca do Mateševa, saopštio je Pobjedi izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević.

"U četvrtak smo potpisali ugovor sa podgoričkim Novim Volvoksom za prvu i treću partiju, a juče sa budvanskim Elektro timom za izgradnju druge partije sistema trajnog napajanja električnom energijom prioritetne dionice, nakon čega su izvođači radova juče uvedeni u posao", kazao je Mujević.

Rok za završetak posla je kraj septembra naredne godine i Mujević očekuje da će radovi biti završeni za 12 mjeseci, kad treba da bude izgrađena kompletna prioritetna dionica.

Dobili smo uvjeravanja izvođača radova da će radovi biti završeni u planiranom roku rekao je Mujević.

Monteput je poništio prvi tender za izgradnju elektro mreže duž auto-puta 16. avgusta, zato što nijedan od ponuđača, a to su bile ove dvije kompanije, nije predao ispravnu ponudu. Nakon toga raspisan je novi tender po skraćenom postupku, na koji su opet samo te dvije firme poslale ponudu.

Elektro tim treba da izgradi trafostanicu 110 20 kV “Autoput 2 sa priključnim dalekovodima.

Procijenjena vrijednost radova Novog Volvoksa je 18,5, a Elektro tima 19,6 miliona eura sa PDV-om.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.