Crnogorskom Pink Panteru osam godina zatvora zbog milionske pljačke
Foto: Ilustracija

Sklopio sporazum s tužilaštvom BiH

Crnogorskom Pink Panteru osam godina zatvora zbog milionske pljačke

Crnogorski državljanin Milosav Vesković, za kojeg se pretpostavlja da je član kriminalne grupe "Pink Panter", sklopio je sporazum s tužilaštvom Bosne i Hercegovine kojim je priznao krivicu za pljačke počinjene na teritoriji te zemlje, piše Jutarnji list.

On je priznao učešće u pljački transporta novca Pavlović banke iz Bijeljine, kao i u pokušaju pljačke novca čiji je vlasnik banjalučka Nova banka 2005. godine.

Tužilaštvo će na osnovu toga priznanja Sudu BiH predložiti da Veskoviću izrekne kaznu od osam godina zatvora.

Vesković (41), uz crnogorsko, ima i državljanstvo Srbije, a u BiH su za njim godinama tragali u sklopu istrage protiv veće organizacije kriminalaca pod kodnim nazivom "Lutka" saopšteno je iz tužilaštva.

Tom istragom u BiH obuhvaćeno je više od 30 osoba, uglavnom povezanih s pljačkama, trgovinom drogom i iznudama.

Njih 13 je 2017. godine osuđeno na više od 100 godina zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.