Nuhodžić: U Crnoj Gori niko ne može i neće biti iznad zakona
Mevludin Nuhodžić

"Insistiraćemo na oštrijoj i snažnijoj reakciji pravosudnih organa"

Nuhodžić: U Crnoj Gori niko ne može i neće biti iznad zakona

U Crnoj Gori niko ne može i neće biti iznad zakona, poručio je u intervjuu Dnevnim novinama ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

“Rezultati koje ostvarujemo potvđuju snagu sistema bezbjednosti i odlučnost države da se obračuna sa organizovanim kriminalom. Posebno se nećemo štedjeti u borbi protiv ulične prodaje droge i nećemo dozvoliti nasilje nad ženama i djecom”, naveo je Nuhodžić.

Ministar poručuje da će jedna od inicijativa MUP-a, biti uvođenje oštrijih kazni za povratnike i višestruke povratnike u izvršenju krivičnih djela trgovine drogom, nošenja oružja, silovanja, nasilja u porodici.

Pored toga kaže da će i dalje insistirati na oštrijoj i snažnijoj reakciji pravosudnih organa, na zaštiti policajaca, kako bi se zaštitio njihov integriteta i dostojanstvo profesije koju su izabrali.

Iako se Crna Gora ne nalazi na glavnim evropskim migrantskim rutama, sigurna i bezbjedna granica je, kako poručuje Nuhodžić, imperativ u radu MUP-a.

“Crnogorske granice su bezbjedne i zaštićene. Sada ih ne štitimo samo mi. Crna Gora je članica NATO-a. Znači da bi svaki, eventualni, bezbjednosni izazov sa kojim mi ne bismo mogli uspješno da se suočimo bio predmet brige naših 28 saveznika”, zaključio je Nuhodžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.