Podmlađivanje kadra u Vojsci Crne Gore se nastavlja
Sa prijema vojnika

78 vojnika će se obučavati u narednih 9 nedelja u kasarni “Milovan Šaranović”

Podmlađivanje kadra u Vojsci Crne Gore se nastavlja

U Centru za obuku Vojske Crne Gore, u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu primljeno je 78 vojnika po ugovoru na osnovu javnog oglasa koji je bio raspisan tokom juna 2019. godine.

Primljeni su najbolji kandidati iz svih opština Crne Gore (Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Pljevlja, Podgorica i Žabljak).

7107518925135947988746403759270039648206848n

Oni će se u narednih 9 nedelja obučavati u kasarni “Milovan Šaranović”. Nakon toga, vojnici biće upućeni u matične jedinice, gdje će nastaviti sa realizacijom Plana i programa stručno-specijalističke obuke, u cilju sticanja znanja neophodnih za uspješno izvršavanje zadataka na formacijskim dužnostima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Oni će položiti zakletvu na Dan vojske, narednog ponedeljka, 7.oktobra.

Ministarstvo odbrane time nastavlja sa politikom podmlađivanja i daljeg jačanja kvaliteta vojničkog kadra i operativnih sposobnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.