Crna Gora domaćin 8. Konferencije o standardizaciji

"Težićemo da ostvarujemo benefite koji će se odraziti na kreiranje najpovoljnijeg ambijenta za poslovanje"

“Druga po redu konferencija, čiji je domaćin Institut za standardizaciju Crne Gore, ima za cilj da integralno promoviše značaj sistema standardizacije kao i benefita od primjene standarda”, kazala je danas u Tivtu Ministarka ekonomije Dragica Sekulić na otvaranju 8. Balkanske konferencije o standardizaciji.

Crna Gora je domaćin 8. Balkanske konferencije o standardizaciji koja je okupila veliki broj učesnika iz regiona  i šire kao i predstavnike evropskih komiteta za standardizaciju CEN/CENELEC-a i predstavnika ISO – međunarodne organizacije za standardizaciju.

“Preko nacionalnih tijela za standardizaciju težićemo da konstantno ostvarujemo benefite koji će se odraziti na kreiranje najpovoljnijeg ambijenta za poslovanje. Uvjereni smo da će to omogućiti dalje jačanje veza između naših država jer pored eliminisanja tehničkih barijera u trgovini između naših zemalja, povećanja nivoa bezbjednosti i zaštite zdravlja ljudi,kao i očuvanja životne sredine, važan segment predstavlja i razmjena iskustava i informacija”, zaključila je ministarka.

Tivat1

Na konferenciji su u uvodnom dijelu pored ministarke Sekulić govorili i prof. dr Milan Vukčević, predsjednik UO ISME i prof. dr Siniša Kusovac, predsjednik Opštine Tivat.

 Konferencija će trajati od 30.septembra do 02. oktobra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.