Sa sastanka

Marković na Kolegijumu Uprave policije

"Nikad se oporo i na uvredljiv način ne odnosite prema građanima"

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je da su službe bezbjednosti u našoj istoriji bile prve na braniku mirnog sna crnogorskih građana i da su odigrale nekada značajnu, a nekada i presudnu ulogu u očuvanju unutrašnje stabilnosti Crne Gore, a da se danas suočavaju sa kompleksnim bezbjednosnim izazovima za čije rješavanje su neophodna nova znanja, i nove tehnologije.

„Vlada je veoma svjesna da samo kadrovski i tehnološki osposobljene bezbjednosne službe mogu adekvatno odgovoriti tim izazovima i neće šteđeti niti zakidati na stvaranju najboljih mogućih uslova za funkcionisanje policije. Naprotiv!” – rekao je predsjednik Vlade na Kolegijumu Uprave policije.

48820067661195e9714f1o

Marković je ocijenio da je je konstituisanjem Uprave policije kao samostalnog državnog organa, stvoren institucionalni okvir koji je dao vidljive rezultate i u borbi protiv organizovanog kriminala; i na planu sprečavanja najtežih krivičnih djela, ili otkrivanja počinilaca onih zločina koji nijesu mogli biti spriječeni; i na polju borbe protiv korupcije i finansijskog kriminala; pa sve do sigurnijeg i bezbjednijeg saobraćaja na našim putevima.

„Koristim ovu priliku i da svim našim policajcima poručim da, prilikom obavljanja svoje dužnosti, uvijek imaju na umu nešto što je ustanovljeno još prije više od sto godina, prvim policijskim pravilnikom u Knjaževini Crnoj Gori: da se 'nikad oporo i na uvredljiv način' ne odnose prema građanima“ – poručio je Marković.

48819708713c750b7fc5ao

Ocijenio je da smo posljednjih godina značajno unaprijedili odnos uzajamnog povjerenja između policajca i građanina o čemu govore rezultati svih istraživanja. Ali – dodao je premijer – na tome se mora stalno raditi”.

„Moja poruka rukovodnoj strukturi službi bezbjednosti veoma je jasna: od vas zahtijevam da obezbijedite funkcionisanje bezbjednosnog sektora u skladu sa potrebama i očekivanjima građana Crne Gore; da beskompromisno zaštitite prije svega državu ali isto tako i svakog pojedinca koji je ugrožen kriminalnim aktivnostima; riječju, da svi osim kriminalaca u Crnoj Gori žive spokojno” – rekao je premijer Duško Marković na Kolegijumu Uprave policije.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.