Crnogorac švercovao oružje iz Njemačke u Holandiju?
Ilustracija

Crnogorac švercovao oružje iz Njemačke u Holandiju?

Podgoričanin Nebojša Bulatović priveden je zbog sumnje da je član kriminalne grupe koja je švercovala oružje iz Njemačke u Holandiju, prenosi Dan.

Kod sebe je imao falsifikovani srpski pasoš, što je njemačkoj policiji bilo sumnjivo, pa su krenuli u detaljne provjere. Tokom kriminalističke obrade došli su do saznanja da Bulatovića potražuje holandska policija radi saslušanja zbog sumnje da je dio grupe koja je početkom septembra uhapšena u Bindeu, u centralnoj Njemačkoj. Policija je tada uhapsila tri osobe državljane Srbije (24), BiH (34) i Holandije (25) sa velikim arsenalom oružja.

Oni su uhapšeni kada je saobraćajna policija zaustavila vozilo u kome su se nalazili i u njemu pronašla više komada oružja, automatske puške, pištolje, ersoft pušku, nekoliko komada boksera i noževa, prenosi Klix.

Kako se navodi, njih trojica su od ranije poznati policiji, a prilikom zaustavljanja, vozač, državljanin Holandije, za pojasom je imao nož, a u džepu bokser. On nije imao vozačku dozvolu.

Takođe se navodi da je državljanin Srbije kod sebe imao dvije vozačke dozvole, od kojih nijedna nije bila njegova. Navodno je kod sebe imao dokumenta nedavno uhapšenog Bulatovića. To je i bio razlog zbog čega je kasnije policija potraživala Bulatovića.

Tamošnji mediji navode da je krajnja destinacija krijumčara bila Holandija, odnosno Gronigen. Osumnjičeni su zaustavljeni u ulici Am Katjedep u Bindeu i tada je utvrđeno da vozač, inače porijeklom iz Srbije, nema potrebnu dokumentaciju za prikolicu. To je bio razlog dodatne kontrole tokom koje su njemački policajci imali šta vidjeti.

“U prtljažniku automobila otkrivene su dvije automatske puške i „uzi” sa prigušivačem, kao i tri pištolja. Detaljnim pregledom je utvrđeno da se radi o replikama pravog naoružanja, odnosno „ersoft oružju” koje se koristi za rekreativne aktivnosti. Otkriven je i plinski revolver. Osumnjičeni nisu imali dozvolu da prevoze ovo specifično naoružanje”, prenosi portal.

Dodaje se da je, osim oružja, na centralnoj konzoli vozila pronađen bokser i bodež koji je visio na ključevima za vozilo. Njemačka policija je saopštila da je tokom rutinske kontrole primijetila i da vozač kod sebe ima sklopivi nož koji je držao za pojasom.

Osim toga, utvrđeno je da vozač automobila, državljanin Srbije, nema ni vozačku dozvolu, a tokom kontrole je tvrdio da je zaboravio dokumenta i da ne može da ih nađe. Holanđanin, koji je bio takođe sa osumnjičenima za krijumčarenje, policajcima je dao dvije vozačke dozvole za koje se kasnije ispostavilo da su ukradene.

Njemački mediji navode da su iz tamošnje policije kazali da su pokrenuli istragu protiv trojice uhapšenih kako bi se utvrdilo da li se radi o švercu naoružanja. Crnogorska policija nije obaviještena o ovom slučaju. Oni su objasnili da inostrane policije nemaju obavezu da ih obavještavaju o hapšenju naših državljana. Komunikacija se obavlja ako zatraže pomoć u rješavanju krivičnih djela. Bulatović nije poznat od ranije po izvršenju bilo kakvih krivičnih djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.