Funkcioneri BS-a u Sarajevu proslavili Dan Bošnjaka
Sa predsjedavajućim Doma naroda PS BiH Bakirom Izetbegovićem

Funkcioneri BS-a u Sarajevu proslavili Dan Bošnjaka

Politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić i član Izvršnog odbora BS za međunarodnu saradnju Sead Šahman prisustvovali su svečanoj ceremoniji obilježavanja Dana Bošnjaka, koja je održana u sarajevskoj Vijećnici u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture "Preporod".

Pokrovitelji manifestacije, kojom se obilježava 26. godišnjica od održavanja Prvog bošnjačkog sabora i istorijskog vraćanja imena Bošnjak, bili su član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. 

Dan Bošnjaka vezuje za Prvi bošnjački sabor, bošnjački svenarodni skup koji je održan u opkoljenom Sarajevu 27. i 28. septembra 1993. godine, a kada je uz niz drugih važnih odluka, donesena i ona kojom su Bošnjaci "revitalizirali svoje stvarno, istorijsko ime Bošnjak", podsjetili su iz BS-a.

IMG9505

Sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom

Mustafić i Šahman imali su više susreta i razgovora sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, između ostalog i sa predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom BZK "Preporod" prof. dr. Sanjinom Kodrićem. 

Drugog dana manifestacije održan je okrugli sto na temu “Bošnjaci - stanje i perspektive”.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.