Demokratska Crna Gora snažno podržava nastavak protesta

Demokratska Crna Gora snažno podržava nastavak protesta "Odupri se"

Protesti "Odupri se 97000" koji su, u značajnoj mjeri, obilježili prvi dio tekuće godine poslali su jasnu poruku na adresu vladajućih struktura, da većinska Crna Gora želi da im što prije vidi leđa, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Pokazalo se kako dodaju iz ove partije da brojnost i energija protesta u Crnoj Gori, kao i pokazana želja da se dese promjene, umnogome prevazilaze brojnost, energiju i želju u državama regiona, gdje su, takođe, protesti, u istom periodu, bili važan segment političkih procesa.

Demokrate smatraju da je pokret "Odupri se" značajno doprinio da "sveprisutno nezadovoljstvo kod građana Crne Gore dobije demokratski, civilizovan i evropski izraz u protestima koji su organizovani na Trgu nezavisnosti, pred Skupštinom Crne Gore i drugim uzurpiranim institucijama".

"Prepoznavši iskrenu namjeru kod organizatora ovih protesta, Demokrate su, kao što je poznato, pružale doprinos snaženju ovih protesta.

Imajući u vidu skandaloznost same afere "Koverat", koja je bila direktan okidač za početak protesta početkom ove godine, kao i činjenicu da su razlozi za nezadovoljstvo građana, u međuvremenu, postali još bestijalniji, a opredmećeni u nizu novih afera, poput "Stambeni krediti", Demokratska Crna Gora pruža snažnu podršku nastavku protesta "Odupri se" i njihovim organizatorima", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.