Perović: Sporazum o budućnosti nije srušen sve dok neko od potpisnika ne povuče potpis
Džemal Perović, foto:AA

Perović: Sporazum o budućnosti nije srušen sve dok neko od potpisnika ne povuče potpis

Nove afere su svakom građaninu pokazale da su sve ključne institucije zarobljene i potpuno korumpirane, te da sa takvim "institucijama" nema govora o poštenim izborima. I to je ono što opozicija mora znati bolje od svojih birača, poručio je jedan od čelnika pokreta Odurpi se Džemal Perović.

On je, uoči sjutrašnjih protesta u Podgorici, kazao za Dan da će to biti "restart za nove masovne i uporne proteste u koje će se, nadamo se, uključiti svi, od pojedinaca do drugih pokreta i udruženja građana".

"Zahtjevi iz Sporazuma ostaju na snazi. Bez novog izbornog zakonodavstva, sa mehanizmima kojima će se garantovati da će oni biti implementirani u praksi, i bez vlade građanskog jedinstva koja bi bila operativna najkasnije do 1.decembra, potpisnici su dužni, ako poštuju svoje potpise, da bojkotuju takve izbore", rekao je Perović.

Ako se, kako je rekao, ne ispune navedeni uslovi, "mi ćemo svakako, uporedo sa protestima, naredne godine krenuti u aktivnu kampanju bojkota lažnih izbora".

Sporazum o budućnosti, vjeruje on, nije srušen "sve dok neko od potpisnika ne povuče potpis".

"Jasno je da i oni koji javno i tajno napadaju pokret Odupri se, upravo sa ciljem da se oslobode balasta sporazuma, onoga što su potpisali, javno zdušno brane upravo Sporazum o budućnosti. Sporazum bi bio srušen i bez povlačenja potpisa i u slučaju da neko od potpisnika riješi da učestvuje na izborima bez ispunjavanja dva već navedena uslova. Sigurni smo da bi neki takav potez eliminisao sa političke scene tu partiju", rekao je Perović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.