Zatvorena francuska avio kompanija, bez posla ostalo preko 1000 radnika
Foto: Ilustracija

Zatvorena francuska avio kompanija, bez posla ostalo preko 1000 radnika

Francuska avio kompanija Aigle Azur prestala je da radi nakon što nije uspjela da pronađe nove investitore, a 1.150 zaposlenih je ostalo bez posla.

Druga najveća francuska avio kompanija, koja je uglavnom funkcionisala između Francuske i Alžira, prijavila je bankrot ranije ovog mjeseca i otkazala sve letove.

Francuski trgovački sud u petak je naredio zatvaranje kompanije zbog nedostatka održive ponude od ponuđača.

Kineski konglomerat HNA Group najveći je dioničar kompanije sa 49 odsto učešća.

Aigle Azur je prošle godine prevezao oko 1,9 miliona putnika. Posljednjih godina imao je i rute do Brazila, Kine, Rusije i drugih zemalja, prenosi Blic.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.