Bijelo Polje: Policija intervenisala zbog svađe srednjoškolaca!
Srednja Stručna škola

Bijelo Polje: Policija intervenisala zbog svađe srednjoškolaca!

U bjelopoljskoj Srednjoj stručnoj školi danas je došlo do svađe učenika trećeg razreda, ali tuče nije bilo, saopštio je direktor te ustanove Semir Balić.

Portal Vijesti iz Bijelog Polja objavio je da se danas u poslijepodnevnim časovima dogodila tuča u holu škole, koja je nastavljena u dvorištu, te da su u istoj korišteni metalni predmeti.

Balić je ove navode demantovao.

"Informisan sam od strane pomoćnika Azema Idrizovića da je došlo do svađe među učenicima, a da je on zajedno sa kolegama spriječio izbijanje tuče", kazao je Balić.

On je kazao da je njegov pomoćnik obavijestio CB Bijelo Polje koji će ispitati okolnosti događaja.

Ne postoje adekvatni mehanizmi za prepoznavanje i reakciju na vršnjačko nasilje koje je sve prisutnije

Podsjećamo, prošle godine je nevladina organizacija Juventas objavila rezultate istraživanja “Vršnjačko nasilje u Crnoj Gori, kako do efikasnog rješenja i prevencije problema”, prema kojima je 24,8 odsto učenika osnovnih škola doživjelo neki oblik te vrste nasilja. Dakle, tokom 2018. godine svako peto dijete u osnovnim školama je doživjelo neki vid vršnjačkog nasilja, uglavnom verbalnog.

Na konferenciji je tada ocijenjeno da ne postoje adekvatni mehanizmi za prepoznavanje i reakciju na vršnjačko nasilje koje je sve prisutnije.

U srednjim školama, 24 odsto učenika navelo je da je imalo iskustva sa vršnjačkim nasiljem.

Podsjetimo, Ministarstvo prosvjete je, zajedno sa Upravom policije, formiralo Komisiju o vršnjačkom nasilju.

Na pitanje koliko često se plaše da će ih neko od njihovih vršnjaka maltretirati, 21 odsto učenika u osnovnim školama odgovorilo je da se plaši, dok je taj procenat u srednjim školama 24,4 odsto.

Prema rezultatima istraživanja 15,9 odsto učenika osnovnih škola ponašalo se nasilno prema nekom vršnjaku tokom prošle godine.

Kako se navodi, u istom peridu, 20,5 odsto učenika srednjih škola odgovorilo je potvrdno na pitanje da li se ponašalo nasilno prema nekom od učenika.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.