Šehović: Država će znati da zaštiti djecu i sve koji rade sa njima, hitno sankcionisati brutalno nasilje naočigled djece
Damir Šehović

Reagovao povodom brutalnog napada jednog roditelja na vozača za prevoz đaka

Šehović: Država će znati da zaštiti djecu i sve koji rade sa njima, hitno sankcionisati brutalno nasilje naočigled djece

Najoštrije osuđujemo akt nasilja koji se odigrao naočigled djece i pozivamo sve nadležne organe na hitnu reakciju, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović reagujući povodom brutalnog napada jednog roditelja na vozača zaduženog za prevoz đaka OŠ “Njegoš” u Danilovgradu, te uništavanja kombi-vozila i sve to u momentu dok su djeca bila u vozilu.

Šehović je istakao da nasilničko ponašanje ne smije ostati nekažnjeno, jer na ovakvim primjerima naše duštvo kreira model za neka buduća postupanja u sličnim situacijama.

"Naravno, djeca koja su prisustvovala nasilju biće zbrinuta na način da će biti praćena od strane pedagoga odnosno stručne službe. No, ne možemo da se ne zapitamo kako nadležni treba da se bore protiv vršnjačkog nasilja, ako su odrasli, kako roditelji tako i ostali članovi društva, koji treba da budu primjer, zapravo vinovnici užasno agresivnih incidenata", kazao je Šehović.

Poručujući da su naša djeca su naše ogledalo, te ovakva postupanja štete najviše njima, koji uče po modelu.

"Zato će država imati snage da zaštiti nastavno i nenastavno osoblje, te svu djecu kod koje ovakvo neodgovorno ponašanje, koje zaslužuje svaku osudu i prezir, izaziva  značajan stres. Ne smijemo postati društvo koje toleriše agresiju i tako otvara put za neko novo nasilje. Nasilje nikad ne smije postati društveno prihvatljivo, zbog čega će u narednom periodu Ministarstvo prosvjete pojačati primjenu preventivnih mjera protiv nasilja u školama, a isto očekujemo od svih drugih nadležnih subjekata”, zaključio je Šehović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.