Ubica u Vučkovića sa metar udaljenosti ispalio smrtonosni hitac
Foto: Ilustracija

Intenzivno se radi na rasvjetljavanju ovog zločina

Ubica u Vučkovića sa metar udaljenosti ispalio smrtonosni hitac

Branko Vučković (33) preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore od posljedica povreda koje su mu nanijete vatrenim oružjem u srijedu veče, 45 minuta prije ponoći.

Vučković je u bolnicu primljen sa prostrijelnom ranom u predjelu donjih ekstremiteta.

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog zločina koji se dogodio u Ulici Oktobarske revolucije, u blizini robne kuće Paradizo, ali za sada nema osumnjičenog.

Saslušano je više osoba u svojstvu građana, ali niko nije zadržan. Inspektori rade na utvrđivanju konatakata koje je Vučković imao u posljednje vrijeme, kako bi došli do traga o počiniocu, piše Pobjeda.

Vučković je bio na motoru kada mu je napadač prišao na metar udaljenosti i ispalio hitac u noge. Dosadašnji tragovi ukazuju da je ubica poznavao navike žrtve.

Čekao je u blizini kafića „Gejming pab“.

Ubica je bio sakriven iza kontejnera i čekao da žrtva dođe.

Kada je parkirao motor, ubica je pucao u njega. Ubrzo je nastala panika, a napadač je pobjegao.

Za sada se ne zna da li je ubica imao pomagača, ali istražitelji ne isključuju i tu mogućnost.

Tragovi zločina ukazuju da napadač najvjerovatnije nije imao namjeru da ubije Vučkovića, jer mu je pucao u noge, već da ga upozori.

Kako nam je nezvanično saopšteno, istražitelji nemaju saznanja da je Vučković član neke organizovane kriminalne grupe. Motiv ubistva još nije poznat, ali istražitelji imaju određena saznanja o sumnjivim poslovima sa drogom. 

Izvori bliski istrazi navode da je Vučković bio u zatvoru zbog droge.

Za Vučkovićem je bila raspisana i međunarodna Interpolova potjernica, zbog počinjenih krivičnih djela teška krađa i otmica.

Uhapšen je prije sedam godina u Lazinama kod Danilovgrada, kada mu je u trag ušla danilovgradska policija tokom rutinske kontrole.

Za Vučkovićem je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu, a na snazi je bila i nacionalna potjernica od PJ Podgorica, po pravosnažnim presudama za počinjena krivična djela teška krađa i otmica.

Presudom Višeg suda u Podgorici Vučković je ranije osuđen na godinu zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.