Policajci iz Bijelog Polja i Mojkovca doborovoljno dali krvi: Uvijek na usluzi građanima
Foto:Kodex

U susret Danu unutrašnjih poslova

Policajci iz Bijelog Polja i Mojkovca doborovoljno dali krvi: Uvijek na usluzi građanima

Policijski službenici Bijelog Polja i Mojkovca danas su, već po tradiciji u susret Danu Uprave policije 2. oktobra, dobrovoljno dali krv.

Akcija su organizovali pomenuti Centri bezbjednosti u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Bijelo Polje i Klubom Ddbrovoljnih davalaca krvi Bijelo Polje.

Krv je doniralo je oko 40 pripadnika policije.

Načelnik bjelopoljskog Centra bezbjednosti Miloš Bulatović kaže da se akcija organizuje tradicionalno u susret 2. oktobru, Danu unutrašnjih poslova.

“Dajući krv činimo jednu humanu stvar u cilju što bolje snadbjevenosti Zavoda za transfuziju krvi. Oko četrdeset pripadnika CB Bijelo Polje, Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac i Regionalnog centra granične policije danas je pokazalo svoju humanost, donijarući najdragocjeniju tečnost. Taj broj bi sigurno bio veći, ali mnoge naše kolege zbog svojih obaveza nijesu danas mogli biti ovdje. No, bez obzira na to, mnogi od nas su članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi, imamo evidentirane kartone i krvne grupe, tako da smo tokom čitave godine na raspolaganju građanima kojima je potrebna krv, kao i Zavodu za transfuziju krvi”, kazao je Bulatović.

Danko Gogić član Kluba dobrovoljnih davalaca je do sada krv donirao 14 puta.

“Mi smo u službi građana i kako zakon nalaže, naša obaveza je da čuvamo živote i imovinsku sigurnost svih građana. Ovo je je jedan od načina da se solidarišemo i budemo društveno odgovorni i svojom krvlju spasimo nekom život”, poručio je Gogić.

717012784390585833836901130234112959840256n

Načelnik Bulatović i komandir Gogić darivali krv

U ime lokalne samouprave, Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje i Kluba DDK Upravi policije zahvalio se koordinator u Crvenom krstu Mašan Živković. Čestitao je čuvarima bezbjednosti njihov dan i zahvalio im se na humanosti koju su danas pokazali.

"Koristim priliku da pozovem i ostale privredne, društvene subjekte, radne organizacije da slijede ovaj humani primjer i organizuju ovakve i slične akcije. Lokalna samouprava, Crveni krst Bijelo Polje i Klub DDK uvijek će biti tu da podrže, pomognu ovakve i slične aktivnosti. Želim da se zahvalim i u ime građana našeg grada kojima će ova dragocjena tečnost biti potrebna, svakom pripadniku policije na datoj tečnosti koja život znači i koja će umnogome olakšati rad Opšte bolnice u našem gradu", kazao je Živković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.