Anđušić: Ispoštovali smo sve ključne sugestije i preporuke OEBS-a i ODIHR-a
Mihailo Anđušić

Anđušić: Ispoštovali smo sve ključne sugestije i preporuke OEBS-a i ODIHR-a

Radna grupa koja se bavi izmjenom Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ispoštovala je sve ključne sugestije i preporuke OEBS-a i ODIHR-a, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Mihaila Anđušića, navodeći da je to ocjena eksperata tih organizacija.

Anđušić je kazao da su im eksperti ODIHR-a na današnjem višesatnom sastanku dali dodatne smjernice i sugestije na zakonsko rješenje koje je Radna grupa pripremala prethodnih mjeseci unazad.

"Jedna od ključnih poruka sa sastanka je zaključak eksperata da smo mi kroz ovo novo zakonsko rješenje prije svega ispoštovali sve ključne sugestije i preporuke OEBS-a, ODIHR-a i svih međunarodnih institucija kojesu se bavile ovim pitanjima“, navodi se u izjavi Anđušića.

Na sastanku je, kako je naveo, bilo oprečnih mišljenja predstavnika opozicije i vladajuće koalicije u vezi sa nekim odrednicama u novom zakonskom rješenju, koje se dominantno tiču načina finansiranja i kreditiranja manjih političkih subjekata.

„Ali se nadam da ćemo, kroz učešće eksperata, ali i kroz rad i dijalog, u narednom periodu naći zajedničko rješenje“, dodao je Anđušić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.