Nijedan mu nije ravan: Najbolji od svih kolača (VIDEO)
Foto: Screenshot

Nijedan mu nije ravan: Najbolji od svih kolača (VIDEO)

Ovaj kolač je jedan od najpopularnijih i čak ima svoju stranicu na Vikipediji, a neki ga zovu i "boljim od najboljeg kolača".

Riječ je o slasnom desertu koji je stekao veliku popularnost nakon što ga je Paula Din napravila u svojoj popularnoj emisiji "Paulas Home Cooking". Najbolje od svega je to što se priprema lako, a u receptu se koriste već gotovi namazi i dodaci.

Podrazumijeva čokoladni biskvit natopljen umakom od karamele, ukrašen je šlagom, voćem i orašastim plodovima.

Sastojci koji su vam potrebni 

1 čokoladni biskvit;

450 ml karamele;

400 ml kondenzovanog mlijeka;

300 ml stlatke pavlake;

voće i orašasti plodovi za dekoraciju po želji.

Ispecite jedan čokoladni biskvit po želji u pravouglom plehu za pečenje. Obično se za recept upotrebljavaju najjednostavniji čokoladni biskviti kupljeni u prodavnici. Izbodite viljuškom patišpanj i prelijte ga mješavinom slatkog kondenzovanog mlijeka i karamele.

Upotrijebite karamelu koju ste sami napravili ili kupljenu, piše punkufer.dnevnik.hr. Umutite slatku pavlaku tako da dobijete šlag, premažite biskvit i ukrasite voćem i orašastim plodovima po želji.

Ohladite prije posluživanja i služite isječeno na parčad.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.