Bokan predsjednik kluba Budućnost Voli i naredne četiri godine
Dragan Bokan, foto: KK Budućnost Voli

Bokan predsjednik kluba Budućnost Voli i naredne četiri godine

Izborna sjednica skupštine KK Budućnost Voli, održana je danas u Podgorici.

Za predsjednika Skupštine izabrana je dr Sladjana Vujačić, potpredsjednik je Igor Popović, a mandat za pomenute funkcije je u trajanju od 5 godina.

Predsjedniku Kluba, Draganu Bokanu je ponovo ukazano povjerenje i produžen mandat za narednih 4 godine, kao i Upravnom odboru u istom sastavu, stoji u saopštenju na sajtu kluba. 

Bokan je nakon kratkog osvrta na ostvareno tokom prethodne 4 godine, predstavio je razvojnu strategiju Kluba za naredni period, kroz osavremenjavanje, tehnološke inovacije, razvoj mladih naraštaja i stasavanje nove generacija koja će omogućiti da Budućnost Voli oformi prvi tim sa što manje igrača koji dolaze van pogona Budućnost Volija.

Navodeći, Budućnost Voli će se posvetiti radu sa mladima i kroz preuzimanje Studentskog centra koji će biti razvojni centar podmlatka za Budućnost Voli.

“U Budućnost Voliju je ove sezone do sada upisano 59 polaznika škole košarke, imamo 17 mladjih pionira, 18 pionira I 16 juniora. U Studentskom centru su kadeti I juniori u kojima je 24 mladih, perspektivnih igrača. Smatramo da fokus treba da bude na kvalitetu, ne na kvantitetu, tako da je taj broj ove sezone optimizovan. Plan Studentskog centra i košarkaškog kluba Budućnost Voli jeste okupljanje djece i mladih igrača koji će pod vođstvom trenera Nenada Trajkovića napredovati i postati konkurentni igrači za seniorski tim Budućnost", rekao je on.

Bokan je istakao da će Budućnost Voli nastaviti sa kontinuiranim okupljanjem novih, talentovanih igrača, koji će dobrim radom, organizacijom i logistikom ostvariti vrhunski kvalitet.

Dodajući da će se u narednom peridu težiti ostvarenju cilja- formiranje igračkog kadra koji će moći da donese i profit klubu I stvaranje budžeta koji se neće u potpunosti oslanjati na pomoć I finansiranje prijatelja kluba i Države...

"To je cilj koji smo postavili, i optimistično gledamo na taj naš razvojni plan, mada u potpunosti svjesni da taj put nije lak. Sa tim u vezi, ostvarili smo saradnju sa košarkaškim klubovima Anagastum iz Nikšića, koji vodi Peko Višnjić i Koš iz Sarajeva, Seada Bukve, kojim smo pokrili kompletnu Bosnu I Hercegovinu, kako bi u međjusobnoj saradnji razvijali talente kroz dva najbitnija koraka – prepoznavanje i pravilan rad sa njima od samog početka. Nadam se da moj zaključak neće zvučati neskromno- ponosni smo na ostvareno. U isto vrijeme, motivisani smo da nakon četiri godine, na sledećoj Skupštini zaključimo da smo ostvarili planove I na pravi način odgovorili svim izazovima, jer ne želimo da ovo bude tačka na kojoj smo stali, nego samo jedna stepenica ka većim ciljevima i uspjesima. Budućnost Voli, ponos Crne Gore, to zaslužuje", zaključio je Bokan, 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.