Predsjedništvo LP za punopravno članstvo u ALDE savez liberala Evrope

Predsjedništvo LP za punopravno članstvo u ALDE savez liberala Evrope

Sjednica Predsjedništva Liberalne partije održana je sinoć u Podgorici. Raspravljalo se o aktuelnoj političkoj situaciji i položaju Liberalne partije.

Ocijenjena je veoma važnom činjenica jačanja liberalnih partija u Evropi i Evropskom parlamentu pa sada liberalne partije, saradnice LPCG, imaju ministre u gotovo 15 Vlada i čak 7 premijera država Evropske unije.

"Predsjedništvo je zato donijelo odluku da Liberalna partija Crne Gore, kao pridruženi član ALDE saveza liberala Evrope već pet godina, podnese zahtjev za punopravno članstvo u ovu moćnu evropsku političku asocijaciju", saopštili su Liberali.

Rukovodstvo LP predstaviće ovu aplikaciju na izbornom kongresu ALDE u oktobru u Atini.

"Punopravno članstvo u trećoj po jačini parlamentarnoj grupi u EU bez koje se ne može kreirati politika Evrope, važna je ne samo za LP već i za Crnu Goru i od toga može zavisiti brzina daljeg napretka na putu evroatlanskih integracija i demokratizacije našeg društva.

Predsjedništvo je započelo pripreme i za proslavu jubileja 15 godina rada partije i 30 godina liberalizma u Crnoj Gori koji će se obilježiti krajem oktobra. Na sjadnici je diskutovano i o predstojećim izbornim procesima i reformi izbornog zakonodavstva,te o drugim tekućim političko-ekonomskim temama", saopšteno je iz partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.