Turska: Bombaški napad na autobus pun policajaca
Sa mjesta nesreće

Turska: Bombaški napad na autobus pun policajaca

Više osoba povrijeđeno je rano jutros u bombaškom napadu na autobus, koji je prevozio policajce, u južnoj turskoj pokrajini Adana.

Na video snimku, koji je objavila televizija Si-En-En Turk, vidi se teško oštećeni autobus okružen ruševinama i drugim oštećenim vozilima, ispod pješačkog nadvožnjaka.

Prema neimenovnim izvorima, vozila Hitne pomoći odvela su povrijeđene u obližnje bolnice.

Naoružani policajci blokirali su mjesto napada i sprovode istragu.

Za sada nije poznato ko je odgovoran za napad.

Turska državna agencija Anadolija prenosi da je guverner Adane Mahmut Demirtas rekao da, prema prvim informacijama, nema teško povrijeđenih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.