U Hrvatskoj proglašena epidemija malih boginja
Foto: Ilustracija

Najmanje 35 oboljelih

U Hrvatskoj proglašena epidemija malih boginja

U Zagrebu, ali i u ostalim djelovima Hrvatske, počela je epidemija malih boginja, potvrđeno je portalu Index.hr iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

"U Zagrebu je do sada laboratorijski potvrđeno devet slučajeva malih boginja, uključujući danas otkrivena dva slučaja u medijskoj kući RTL, gdje se sumnja na još jedan slučaj", rekla je epidemiolog Pem Novosel.

Prema njenim riječima, u Hrvatskoj je, zajedno sa zagrebačkim slučajevima, zabilježeno ukupno 35 oboljelih, u taj broj nisu uračunati današnji potencijalni slučajevi, za koje još nema potvrde.

Novosel kaže da za sada nema težih slučajeva koji bi se završili hospitalizacijom, ali da se očekuje se da će broj infekcija u narednim nedjeljama rasti.

"Još se ne može govoriti o epidemiji većih razmjera, ali porast broja oboljelih je takav da se može nazvati početkom epidemije", kazala je Novosel.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.