Puštaju narodnu muziku na njivama kako bi ih odbranili od divljih svinja
ilustracija

Gornji Milanovac

Puštaju narodnu muziku na njivama kako bi ih odbranili od divljih svinja

Dvojica dovitljivih poljoprivrednika iz okoline Gornjeg Milanovca svoje njive od čopora divljih svinja brane tako što puštaju narodnu muziku.

Ta muzika na njihovim njivama svira čitave noći, pišu "Večernje novosti".

Slobodan Jevtović i Milovan Đurđević iz Krive Reke kukuruzišta štite od štetočina narodnom muzikom sa starih radio-aparata noću, jer divlje svinje kukuruzišta i druge usjeve napadaju samo noću i ranom zorom.

Svaki od njih je uz svoju njivu instalirao stari radio-prijemnik i zvučnike, koje je zaštitio od kiše, dok foto-ćelije pale lampe, radio i sijalice svake noći.

"Oni su spojeni na akumulatore. Predveče ih pali Milovanova mati Miroslava, a ugasi ih kada se razdani", kaže Slobodan.

Dvojica poljoprivrednika najavljuju da će dogodine napraviti još naprednije uređaje za rastjerivanje štetočina, s obzirom na to da su njihova kukuruzišta ostala neoštećena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.