Poboljšanje putne mreže preduslov za razvoj privrede sjevera
foto: Opština Berane

Nurković sa saradnicima u radnoj posjeti Opštini Berane

Poboljšanje putne mreže preduslov za razvoj privrede sjevera

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković obišao je radove na nekoliko lokaliteta u okviru radne posjete Opštini Berane.

Na početku posjete održan je sastanak, sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem i saradnicima, kojem su prisustvovali Generalni direktor Direktorata za državne puteve Mirsad Ibrahimović i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača. 

DSC049911024x683

Foto: Opština Berane

"Sastanak je bio prilika da se razgovara o tekućim projektima na teritoriji ove opštine. Značaj sabraćajnica koje se trenutno rekonstruišu je veliki, kako za stanovnike Berana, tako i za građane Petnjice, ali i okolnih naselja", zajednički je stav sagovornika.

Dinamika izvođenja radova je na zadovoljavajućem nivou, pa i pored jako izazovnih dionica na rekonstrukciji puta Berane-Lubnica-Jezerine sa izgradnjom tunela Klisura i rekonstrukciji regionalnog puta R-20 Berane - Kalače, dionici Berane - Podvade, radovi se izvode, pri čemu je akcenat na kvalitetu izvedenih radova. 

"Na sjeveru ima puno izazova, ali cilj Vlade je dinamičniji razvoj ove regije, a poboljšanje putne mreže je preduslov za razvoj privrede, ali i bolji kvalitet života stanovnika ovog područja. Značajna sredstva Vlada Crne Gore ulaže u izgradnju skijališta i generalno u turističku privredu i povezane privredne aktivnosti, a kvalitetna putna infrastruktura je jedan veoma važan segment", kazao hje Nurković.

"Za Opštinu Berane projekti koji se trenutno realizuju su važni i samo povezivanje, kako ruralnih sredina, ali i susjednih gradova, će uticati na svakodnevni život građana i lakše funkcionisanje u svakom pogledu", istakao je Šćekić.

DSC05291024x683

Foto: Opština Berane

Razgovor je bio prilika da se riješe neke dileme i izađe u susret zahtjevima stanovnika Berana vezano za rekonstrukciju saobraćajnica. Prioritet je kvalitet izvedenih radova, a ne manje važno je da će ove saobraćajnice povećati bezbjednost i sigurnost učesnika u saobraćaju.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača predstavio je danas prisutnima dinamiku izvođenja radova na ovim lokalitetima, ali i planove Vlade i Uprave za saobraćaj za naredne projekte.

Kako je istakao Parača, “kvalitet izvođenja radova se prati u kontinuitetu, možemo biti zadovoljni sa do sada izvedenim radovima”.

“Puno se planira ulaganja u putnu infrastrukturu za ovu regiju, za sjever generalno. Uz kvalitetnu saradnju sa lokalnim samoupravama planiramo naredne projekte i određujemo prioritete. Stanje naše putne mreže je svake godine bolje, ali puno projekata je pred nama”, dodao je Parača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.