Vujošević: Nisam razgovarao sa tužiocima, oni su časni, Knežević je loš čovjek
Nenad Vujošević

"Iskoristio je moje zdravstveno stanje"

Vujošević: Nisam razgovarao sa tužiocima, oni su časni, Knežević je loš čovjek

"Nisam razgovarao sa bilo kojim tužiocem o istragama koje se vode protiv Duška Kneževića, jer su to časni ljudi, a njega sam zamajavao da to činim".

To je, između ostalog, pred tužiocima saopštio sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, tokom iznošenje odbrane pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević.

“Bilo bi dobro da se suočim sa Duškom Kneževićem i da dokažem da je on manipulator, da je sve slagao i da je loš čovjek, koji je iskoristio moje najteže zdravstveno stanje”, kazao je Vujošević na saslušanju, prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”.

On je uhapšen u petak na podgoričkom aerodromu, nakon što je avionom došao iz Beograda.

Knežević je par dana ranije objavio snimak audio-razgovora sa Vujoševićem, u kojem ovaj tvrdi da je uzimao novac biznismena sa potjernice i njime kupovao službene usluge vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

Knežević je rekao da je u tu svrhu dao oko 800.000 eura.

Prvi čovjek tužilaštva to je negirao iste večeri kada je snimak objavljen, a dan kasnije predstavnici SDT-a saopštili su da nema ni udaljenih sumnji da je njihov kolega kriv, ali da Vujoševića prate više od godinu zbog sumnje da je dio Kneževićeve kriminalne grupe kojoj je dostavljao povjerljive informacije iz institucije čiji je službenik.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, Vujošević je u Specijalnom državnom tužilaštvu negirao da je postao član kriminalne organizacije šefa Atlas grupe - Kneževića.

Rekao je da ga poznaje par godina, da je smatrao da su prijatelji i da mu je biznismen sa potjernice detaljno pričao o problemima, ali da mu nikada nije davao zadatke, pa ni one da utiče na bilo kojeg tužioca.

“Nikada nisam nudio, niti dao mito vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, niti tužiteljki Lidiji Vukčević”, navodno je rekao osumnjičeni na saslušanju.

Objasnio je da je negdje tokom 2018. godine od Kneževića pozajmio 20.000 eura.

Rekao je da se ne može sjetiti mjesta na kojem je uzeo novac, ali da se sjeća da je prebrojao pare i da je tada obećao Kneževiću - da će mu vratiti sve, ali da se nisu obavezivali rokovima.

Tvrdi da je Knežević iznenada počeo da ga pritiska da mu vrati novac, koristeći njegovo teško psihofizičko stanje, nakon čega je počeo da traži i pomoć u tužilačkim predmetima...

“Rekao sam mu da se raspitujem, ali ja sam ga bukvalno zamajavao, jer nisam razgovarao ni sa jednim tužiocem koje sam pomenuo, jer znam da se radi o časnim ljudima”, kazao je Vujošević na saslušanju, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

Rekao i da je ogorčen na Kneževića jer ga je nezakonito snimao: “Podvalačim tvrdnju - da nikada o predmetima Duška Kneževića ili sa njim povezanim licima, nisam obavljao razgovore ili ne daj Bože, nudio ili davao mito... Ja sam ga zamajavao, ali ću pozajmicu vratiti”, istakao je Vujošević, prenosi izvor “Vijesti”.

Vujoševiću je prekjuče određen pritvor do 30 dana zbog straha od bjekstva, a njegov pravni zastupnik, advokat Borivoje Borović podnio je žalbu na to rješenje.

Borović je u petak precizirao da je Vujošević saslušan zbog sumnje da je počinio dva krivična djela - protivzakonit uticaj i članstvo u kriminalnoj organizaciji.

Za prvo djelo zaprijećena je kazna od šest mjeseci do pet godina, a za drugo od jedne do osam godina robije.

“Transkripti prisluškivanih razgovora ne mogu da se koriste kao dokaz... Dakle protiv njega ne postoji nijedan dokaz u ovom predmetu”, rekao je tada beogradski advokat.
Negirao je da će Vujošević biti svjedok saradnik.

Vujošević je tužiteljki rekao da je liječenje trebalo da nastavi u Njemačkoj, ali da nije otišao zbog spekulacija u medijima, odnosno nakon što je čuo da je Knežević za njega izjavio da je pod zaštitom stranih obavještajnih službi, da je na sigurnoj lokaciji, da će objaviti podatke koje posjeduje Vujoševićeva porodica ako ga neko likvidira...

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.