Sekulić: Demokrate ne žele bilo kakav dogovor
Predrag Sekulić

Sekulić: Demokrate ne žele bilo kakav dogovor

Nakon više od četiri i po sata rada u radnoj grupi za izborno zakonodavstvo postalo je više nego da je jasno da naše kolege Demokrate ne žele bilo kakav dogovor, saopštio je Predrag Sekulić, poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Sekulić ističe da to nije samo to odnos prema Demokratskoj partiji socijalista nego i prema ostalim partijama iz vladajuće koalicije, "ali isto tako i prema nevladinom sektoru i prema kolegama iz akademske zajednice koji su u poslednjih godinu i po dana radili na onome što su dobro rješenja i demokratska rješenja kada su u pitanju izborni zakoni".

"Nije samo pitanje formalno pravno, znači da li ćemo te radne podgrupe zvati radnim podgrupama ili će to biti  neki drugu termin, u pitanju je pokušaj da naše kolege Demokrate s jedne strane ucjenjuju Demokratsku partiju socijalista i sve nas koji želimo da radimo na obnovi izbornog povjerenja a sa druge strane, takođe ne treba izgubiti iz vida da oni žele da ponište sve ono što je rađeno proteklih godinu, godinu i po dana.

Mi trvdimo, a javnosti ćemo uskoro prezentirati  da su u pitanju dobra rješenja, rješenja koja imaju podršku međunarodne zajednice s jedne strane i sa druge strane isto tako i rješenja koja će doprinijeti apsolutno vraćanje izbornog povjerenja kada su u pitanju političke partije jer čini mi se da građani imaju dovoljno povjerenja u izborni proces samo što još treba da mi kao političari da shvatimo da to povjerenje postoji", kazao je Sekulić.

Vjeruje da će u nekom narednom periodu pokušati da još jedanput sa kolegama iz opozicije nađu dobra rješenja.

"Ali ono što je sasvim izvjesno da ćemo narednih dana imati pilike da se susretnemo sa predstavnicima Venecijanske komisije, OEBS-a i ODIR-a i da ćemo zajedno sa njima razmijeniti mišljenja o onome što su predložena rješenja koja smo zajedno usaglasili i sa predstavnicima i akademske zajednice i nevladinog sektora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.