Protesti u Indoneziji: Ubijeno najmanje 20 osoba(VIDEO)
Foto: Screenshot

Izazvanim glasinama da je nastavnik učenika nazvao majmunom

Protesti u Indoneziji: Ubijeno najmanje 20 osoba(VIDEO)

Najmanje 20 osoba ubijeno je danas, od kojih je troje ubila policija, u nasilnim protestima izazvanim glasinama da je nastavnik vrijeđao učenika u indonežanskoj provinciji Papua, saopštili su zvaničnici.

Navodno, nastavnik u srednjoj školi koji nije iz Papue, prošle nedjelje nazvao je jednog domorodačkog učenika "majmunom".

Na stotine demonstranata okupilo se u gradu Vamena. Oni su palili zgrade lokalne vlade, prodavnice i kuće, a zapalili su i nekoliko automobila i motora u blizini kancelarije šefa okruga u gradu Vamena.

Najmanje 16 civila, uključujući 13 iz drugih indonežanskih distrikta, ubijeno je u Vamenu, tako što su uglavnom ostali zarobljeni u zapaljenim kućama i prodavnicama, saopštio je portparol papuanske vojske Eko Darjanto.

Oko 65 civila povrijeđeno je, a pet policajaca su u kritičnom stanju, dodao je on.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.