Klub poslanika DPS: Razjedinjena opozicija nije uspjela da se dogovori o statusu Damjanovića

Klub poslanika DPS: Razjedinjena opozicija nije uspjela da se dogovori o statusu Damjanovića

DPS je iznenađena neodgovornim odnosom dijela opozicije prema izbornoj reformi, koji je posljedica nepostojanje minimuma solidarnosti i konsezusa u opozicionom bloku, saopšteno je iz Kluba poslanika ove partije.

Oni ističu da su članovi Administrativnog odbora, iz reda vladajuće koalicije, ostavili su pet dana vremena opoziciji da se dogovore oko mjesta u Odboru, kako bi se riješio status poslanika Aleksandra Damjanovića.

"Stav članova Odbora je da ovom poslaniku pripada jedno mjesto, ali da je njegova kandidatura stigla sa zakašnjenjem, nakon što smo popunili kvotu od sedam članova Odbora iz reda opozicije. Zato je bilo neophodno da se opozicionari dogovore i predlože koga iz opozicione kvote poslanik Damjanović treba da zamijeni ili kao druga opcija, da poslanik Damjanović povuče zahtjev. Apsurdno, kako zbog međusobnih animoziteta, nijesu uspjeli da se dogovore, oni su očekivali od vlasti da razrješava poslanike opozicije?!

Ne očekujte od nas, da mi rješavamo vaše probleme. Kao što vam je poznato, DPS-u, prema Odluci o formiranju Odbora, pripalo pet članova, ali smo jedno mjesto ustupili Bošnjačkoj stranci, jer smatramo da su važan i relevantan sagovornik za unapređenje izbornog ambijenta. Očekivalo se i od opozicionog bloka da barem na ovom važnom pitanju, pokažu  minimum ozbiljnosti i međusobne kooperativnosti", navode iz Kluba poslanika DPS-a.

Ističu da se ne nadaju da će "razjedinjeni i beznadežno suprostavljeni predstavnici opozicije, biti odgovorni saradnici za unapređenje izbornih zakona, i pored svega vladajuća većina će imati razumijevanje i neophodnu širinu za razgovor".

"Kako će opozicioni birači ocijeniti, ovu nezrelost i neozbiljnost njihovih političkih favorita, tema je nad kojom bi naša politička konkurencija trebalo ozbiljno da se zamisli", zaključuju iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.