Marković u Bijelom Polju: Ko će da otvori fabriku ako nema puta?
Marković u Bijelom Polju

Desetine miliona troše se na Sjeveru, Bjelopoljci to znaju

Marković u Bijelom Polju: Ko će da otvori fabriku ako nema puta?

Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je u Bijelom Polju na sastanku sa NVO sa sjevera Crne Gore da se desetine miliona na sjeveru troše danas za razvoj putne, saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture, nove vodovode i druge podsticaje, naglasivši da bez toga nema niti kompanija niti investitora nigdje na svijetu, pa ni na Sjeveru.

"U Kolašinu na današnji dan, u okviru projekta koji je u toku, se troši 30 miliona eura za razvoj infrastrukture i novog skijaškog centra. 23 miliona se troši u Bijelom Polju. Troši se novca, pogledajte, Bjelopoljci to znaju. Mi ne pričamo o projektu koji treba da se radi, nego projektu koji se realizuje. Ja sam kao građanin bio oduševljen kada sam pogledao jutros na portalima i na twitteru sliku nove žičare koju je Leitner postavio sve do vrha, od 1400 m sve do vrha Cmiljače. I već sam govorio o Đalovića pećini – to je 18 miliona vrijednosti projekta“, rekao je Marković komentarišući da među Nvo ima onih koji su dežurni kritičari.

Govoreći o razvoju Sjevera, premijer se osvrnuo i na pojedine primjedbe u vezi razvojne politike.

„I danas mi ti kritičari kažu - nije razvoj u putu, grade se putevi, treba otvarati fabrike. Ko će na Sjeveru da otvori fabriku ako nema puta? Ko će da napravi održivi biznis plan ako nema puta, ako nema energetsko napajanje, ako nema interneta, a vi ste govorili da ga nemate u Pljevljima za vašu djelatnost, zamislite koje je to ograničenje, a ne sjutra za ozbiljan biznis i fabriku, ili ako nemate drugu infrastrukturu. Dakle, mi trošimo desetine miliona na sjeveru danas za razvoj putne, saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede ulaže u nove vodovode i druge podsticaje. Bez toga nema niti kompanija niti investitora nigdje na svijetu, pa ni na Sjeveru. Ja znam da smo mi zakasnili, da je to možda trebalo uraditi ranije, ali znam da smo morali da krenemo u tom pravcu – i krenuli smo“ , zaključio je Marković.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.