Automobilsko groblje: Skoro 3.000 BMW-a trune zbog soli(FOTO)
Foto: Instagram

Kanada

Automobilsko groblje: Skoro 3.000 BMW-a trune zbog soli(FOTO)

Skoro 3.000 BMW-a od 2015. godine truhne na otvorenom odlagalištu u Kanadi.

Ovu vijest objavio je američki portal "Jalopnik" potkrijepivši je fotografijama na kojima se može vidjeti automobilisko groblje u blizini Vankuvera.

Kako su prenijeli mediji, kanadsku luku Halifaks 2015. godine pogodilo je nevrijeme, a baš u to vrijeme s broda su se novi automobili BMW i Mini utovarali na vozove i kamione.

Tačno 2.966 novih automobila, vrijednih skoro 150 miliona dolara, trebalo je krenuti put salona i krajnjih kupaca. Ali, nevrijeme je bilo toliko jako da je more dobro zasolilo parkirane automobile.

q6qhuh0oe5q8burkbu8r

foto: Instagram

A to je bilo dovoljno da reaguje vladina agencija "Transport Canada" i naloži BMW-u da, zbog velike izloženosti slanoj atmosferi, sve automobile vrati u fabriku i popravi sve sporne dijelove. 

w1qi7qcr8naa5obf98s9

foto: Instagram

U BMW-u su ocijenili da je to preskupo pa su pokrenuli poziv kojim su auta, jednostavno, zamijenili novima i njih isporučili kupcima,prenosi Avaz.

Opozvani primjerci ostali su zaboravljeni sve dok ih jedan čitalac "Jalopnika" nije fotografisao na ledini pokraj Vankuvera i objavio fotografije na društvenim mrežama. 

A među tri hiljade luksuznih automobila nalaze se i dragulji poput M4 i M6 te serije 7, ali i ekoloških i3 i i8. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.